divendres, 12 de setembre del 2014

Activitats per fer abans de començar escola

Dilluns és el dia que molts nens comencen escola. Almenys els majors de 3 anys i menors de 18 (es poden considerar nens encara?). Perquè, almenys en el nostre cas, l’escola bressol ha començat uns dies abans. Per ser exactes una semana abans. Dilluns també és el dia que començarem de nou les rutines, les extraescolars i les àvies-cangur.

Així que abans de començar un dia tan important com aquest podem preparar la tornada a l’escola (serà diferent en cas que comencin “l’escola dels grans”, i vagin a P3) i us ensenyem quatre propostes per començar en bon peu:
  • La bossa. Cada dia nosaltres, al arribar de l’escola, deixem la bossa sobre el baül. L’endemà es recull d’allà per anar a l’escola. Entremig jo hi he posat l’esmorzar (que moltes vegades ensenyo abans perquè sàpiga què li toca) i li recordo quina activitat té a la tarda, perquè agafi la bossa corresponent, si ho necessita.
  • A la nit preparem la roba de l’endemà. Ho busquem juntes, d’una de les peces de roba (samarreta, pantalons o faldilles) li trio dos opcions diferents i ella escull la que vol. Així té la sensació que tria ella però està controlat.
http://www.ptitgat.blogspot.com.es/2014/05/atelier-xoriguer-dos-models-per.html
  • Podeu dibuixar el camí de casa a l’escola. Una activitat que es pot fer amb els nens és ensenyar-li quin és el camí que porta a l’escola. Dibuixeu una ciutat aèria, imprimiu una imatge per google maps o millor si dibuixeu una casa i una escola, a certa distància. Mentre amb un color expliqueu quin camí porta cap a l’escola demaneu al vostre fill que us expliqui quines cases, botigues o carrers recorda veure de camí a l’escola. Aneu dibuixant. El dibuix el podeu penjar a la porta de casa.
  • Calendari. Un calendari d’activitats (siguin extraescolars o activitats per fer a casa) ens ajuda a saber que sortim per la porta amb tot fet. I cada dia la mateixa rutina.
http://www.ptitgat.blogspot.com.es/2013/09/organitzacio-amb-nens.html
Ara només em falta posar el despertador 10 minuts abans de sortir per la porta perquè sempre diem: anem amb temps, anem amb temps... i de cop per acabar les quatre coses “tontes” (rentar cara, posar sabates i agafar bosses) ens passa el temps i anem corrents... Ens donem un marge d’adaptació horària per millorar-ho.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...