dimarts, 15 de juliol del 2014

Midi-Pirenées amb furgoneta, primera part


L'estiu passat vam optar per llogar una furgoneta equipada i fer carretera i manta cap a França. L'acampada és lliure i hi ha molts llocs preparats per fer-ho. Tot i així la primera nit la vam passar a un poble entre Carcassonne i Albi, al costat d'un canal.

I d'aquesta manera va començar el nostre viatge i també la nova secció, estiuenca, del blog. Viatges amb nens.

Què visitar?

L'Albi val la pena per la seva catedral alta i imponent enmig d'un centre històric peatonal en la major part. Els edificis tenen petites botigues a les plantes baixes i cafeteries amb terrasses on seure una estona al capvespre.

Cordes-du-ciel té el poble antic dalt d'un turó. Les cases s'han convertit en botigues i tallers d'artesans, pensant més en el turista del que a mi m'agrada. Però l'arquitectura és maca i val la pena la visita.

Castelnou no apareix a la nostra guia però hi parem perquè tenim gana. Poble costerut i sense cotxes, val la pena donar-hi una volta. A l'oficina de turisme ens donen  un joc de pistes per conèixer els edificis i altres curiositats. Hi fem participar a la gran. No hi ha turistes quasi.

Bruniquel té un castell medieval visitable. A mitjans d'agost s'hi celebra una fira medieval que dóna la possibilitat als nens de veure d'aprop princeses i cavallers, així com les seves tendes de campanya. Per a adults la demostració de com lluitaven els cavallers i els diferents tipus d'armes també és interessant de veure.


Cahors hi estem de passada. A l'estiu fan la platja al costat del riu, amb inflables i altres jocs.

Rocamadour: Té dues vies d'accés, per "dalt" i per un camí estret i amb curves. Per arribar fem el camí estret i se'ns passen de ganes de repetir-ho. Aparquem a les places habilitades per caravanes i anem caminant fins al poble (es pot arribar amb autobús). Baixem pel camí de la Creu. Hi ha una barreja de pelegrins i turistes.

Paillac és conegut per les seves coves subterrànies. Tot i l'hora de cua val la pena pujar a les barques (màxim 8 persones) que et porten per sota d'estalactites i relleus subterranis, afegint a la volta una caminada guiada.

Autoire, Loubressac i Carennac són pobles amb encant, per passejar sense més pretensió.

Sarlat és la última parada abans de fer carretera i manta avall. Poble més gran mereix una visita amb calma i sense preocupar-se de l'hora. Si us agrada la barreja d'edifici antic amb arquitectura nova no deixeu de visitar el mercat que hi ha dins una església, amb la seva gran portalada de ferro modern.

I el proper post de viatjar amb nens us parlaré d'on dormir.  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...